logo

Sov hos mig inatt

Ackord: C, Am, C, Am, G, F

I maj yttra sig dimman och i juni vart det frost. I Juli kom snön och i Augusti frös sjön. Så citera du ur Ragnarök efter du pratat om miljön. Och så blev det pinsam tystnad som när nån varit pretentiös. Men du sov hos mig inatt. Det står ett träd på gården och i år kom inga löv. Vi sa den var väl gammal, inte konstigt den är död. Stammen redan rutten och varje gren så äckligt mjuk. Det är enklare att låtsas när det är nåt som blivit sjukt. Men du sov hos mig inatt. Som svarta silhuetter rör sig träden utanför och du rör dig genom rummet utan att veta vad du gör. Och jag har allt jag önskar nu står alltihop i blom. Men vi är dom som aldrig får varann så nu gör det bara ont. Men du sov hos mig inatt.

Ägd. 

Ackord:
Vers: C, Em, Am, G
Refräng: F, C, G, Em, F
Stick: C, Am, C, Am, F, G, F, G

Jag är DJ för bärs och för cash. När nån fråga efter Foo Fighters, sa jag dom har vi inte här. Och vissa måsar måste chilla, tänkte jag på vägen hem. Står och drar i dörren på ett gatukök fast där är redan stängt. Känslor hela tiden. Kompis du är ägd och jag ska inte sova förrän jag får vara med dig. Rött ljus över havet. Minne från Amsterdam där du drog upp din skjorta, satte ett finger mot din svank. Och sa: ”jag kan tänka mig ett peacetecken där. Vi får passa på nu när det är så billigt som det är”. Känslor hela tiden. Kompis du är ägd och jag ska inte sova förrän jag får vara med dig. Höll om varann och sa det alltid skulle vara så. När man är kär, det är mycket som man säger då. Finns ett före och ett efter i de flestas liv. Kvar i det förra som en detektiv. För jag är ägd.

Död och evigt mörker

Ackord:
Refräng: C, G, Dm, F
Vers: Fmaj7, Cmaj/5
Stick: Am, Em, Am, G, F, G, F, C

Å nu svider ensamheten och jag vet allt om sömnlöshet. I dessa värdelösa armar som jag försökt att ligga i. Död, död och evigt mörker. Död och evigt mörker. Död och evigt mörker. Allt var så levande på festen. Folk i strumpor på parketten. Dina ögon under fläkten som ett hål mot fantasin. Död, död och evigt mörker. Död och evigt mörker. Död och evigt mörker.

Bättre hemma.

Ackord:
Vers: Emaj7, D#m, C#m, B
Stick: C#m, F#
Refräng: B, B7, E, C#m, F#

Stod och stirra i ett golv. Tänkte det var ett jävla fult golv. Just som dom sa dom hade målat om. Och jag försökte att dra ett skämt och när det inte alls gick hem. Kunde man riktigt ta på hela distansen. Jag kan inte hålla mig från dig. Jag värnar om dig och ömmar för dig kan inte hjälpa det. Hon sa min mamma och min pappa dom var så. Jag sa min mamma och min pappa dom var si och så. Vi tyckte allt vi sa till varandra var så intressant och. Hon sa så här har jag vart sen jag var barn. Nu är jag fortfarande precis likadan. Jag sa förändra dig aldrig du är så bra. Och allt som jag har vetat. Allt som jag har trott på, vill jag fråga, vill jag prata om med dig. Men vågar inte hålla om dig. Vi är bland dina vänner och de ler tillbaks mot mig och. Vågar inte hålla om dig. Vi hade det bättre hemma. När vi fick va för oss själva. Vi hade det bättre hemma. När vi fick va för oss själva.

Kärlek och cash

En del gör jag för kärlek. En del gör jag för cash. En del gör jag för kärlek och en del gör jag för dig.

Sexuella frigörelsen

Ackord: F, Dm, F, Dm, A#, C, A#, F, C

Ingen god nog för hans dotter USA/Irak. Han räckte mig ett finger men fick tre tillbaks. Tog henne i trappen och på en altan och hon messade mig snusk och smileyface och jag var ändå inte klar. Du ringer och vi hänger. Fixar käk och så en kaffe på det. Jag tycker om dig, ses vi imorn? Hon sa inga löften, vi ses någon gång. Kyss mig kyss mig långsamt. Kom min vän. Utan frigörelsen vore jag alltid ensamen. Jag tänker på dig. Varenda natt och jag lämnar dörren olåst om du tänker liksom att. Du ringer och vi hänger. Fixar käk och så en kaffe på det. Jag tycker om dig, ses vi imorgon? Hon sa inga löften, vi ses någon gång.

Livet är underbart

Ackord:
Vers: D, A, Bm, A, G, A, G, A
Stick1: G, A, G, A
Stick 2: D, Dmaj7, Fm, D, Dmaj7,
C#m, E
Refräng: A, D, A, E

Dom fanns ej i bibeln dom ord som du sa. Dom skulle lätt skrämma en fullvuxen karl. Kan hända så var det mesta mitt fel. Hur det än är är det längesen. Och i den här timmen står jag här okysst. Lamporna tändes i taket nyss. Fåglar flyger högt för att inte vara med och ovanför molnen skiner solen alltid. Skiter i tuben tar en omväg hem, men blir sittandes en lång tid i Tantoparken. Jag är ändå inte hemma förrän gryningen. En mås kommer nära och jag ger hen pommesen. Gjort för mycket kaffe sedan den dagen du stack. Fortfarande händer att jag dricker upp allt. Går runt här i huset som om jag var fem. Det är så mycket som jag måste lära igen. Och jag tänker mig er två i Götgatsbacken. Han har en liten mössa men en stor mustasch. Jag knäcker din Ipad hippsterfuck genom att sparka din ryggsäck. Och så går det ett år och vi ses på kaféet och du är fortfarande det finaste jag vet och du säger nånting som träffar rakt i min själ. Och där på kaféet så satt jag å grät. Men livet är underbart. Livet. Livet är underbart.

Blodet gnyr

Mitt innersta blod åker runt och gnyr. Mitt innersta blod åker runt och gnyr. Jag vill ha det. Jag vill ha det.

Låt eftertexterna rulla

Ackord:
Vers: F, Dm, F, Dm, Bb, C, F
Refräng: Dm, C, Dm, C, A#

Dimmiga dimmiga berg. Dimmiga trötta små berg. Där vi gick gående en morgon ute på Värmdö. Du hörde inte vad jag sa, för jag prata i ditt hår, men snälla se det som ett tecken på min ömhet. Låt det fejda nu. Låt eftertexterna rulla i himlen hela natten. Jag öppnar valv efter valv. Hon rymmer en hel stad och hennes kärlek lika tough love som en sådan. Så vad gör vi nu ska vi gå på bar? Ska vi sätta oss på donken innan jag åker? Låt det fejda nu. Låt eftertexterna rulla i himlen hela natten.

Interlude

-

Med ditt skratt

Ackord:
Vers: F, C, F, C
Refräng: Dm, G, C, F

När det finns så mycket elände, då är det gott för oss att veta. Att det gäller inte oss, skiten är någon annanstans och trumpetar. Ett öppet fönster mot gården och vi kan höra dom prata på den. Hur dom går runt i sina gränder medan mitt huvud blir kysst av dina händer. Du sköter om mig med ditt skratt och jag höll om dig när jag somna och jag vakna likadant. Om jag såg mitt huvud andas någon annanstans, jag var så ynklig och full på krogen när vi fann varandra. Min självkänsla är spelad. Jag tyder dina ord och det som finns emellan. Om du rör mig går jag sönder. Det gör jag även om du inte gör det. Du sköter om mig med ditt skratt och jag höll om dig när jag somna och jag vakna likadant. Om jag såg mitt huvud andas någon annanstans, jag var så ynklig och full på krogen när vi fann varandra.